• 12 maanden garantie!
 • Gratis verzending!
 • 100% technisch in orde!
 • Op werkdagen voor 12:00 besteld morgen in huis!
 • 14 dagen bedenktijd!
5 minuten

5 tips om langer plezier te hebben van je refurbished iPhone

Met de aanschaf van een refurbished iPhone bij IT Stunter maak je een voordelige, kwalitatieve en duurzame keuze. Je komt in het bezit van een budgetvriendelijke smartphone van hoge kwaliteit die 100% technisch in orde is, waar je nog jarenlang van kunt genieten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je gereviseerde iPhone zo lang mogelijk meegaat? Deze blog geeft je 5 tips voor een langere levensduur van een refurbished iPhone.

1. Laad de batterij op de juiste manier op

Het batterijleven van een iPhone is dankzij de introductie van lithium-ion technologie steeds beter geworden, maar de duur is niet oneindig. Besteed daarom aandacht aan de conditie van de batterij. De levensduur van een iPhone batterij wordt bepaald door het aantal keren dat de batterij oplaadt. Dit heb je zelf voor een deel in de hand door de batterij van je refurbished iPhone op de juiste manier op te laden.

 • Laad je batterij op tot 100%, voordat de capaciteit op het scherm minder dan 40% aangeeft.
 • Gebruik een originele Apple-lader, die je smartphone snel oplaadt tot 80% en de laatste 20% druppelsgewijs toevoegt.
 • Haal de iPhone van de lader als deze volledig opgeladen is.
 • Gebruik geen snellader; deze maakt de smartphone te warm.
 • Bewaar de iPhone (en daarmee de batterij) niet op een te warme of te koude plaats.

2. Zorg voor minder oplaadbeurten

Zoals hierboven al gezegd, is de levensduur van de refurbished iPhone gerelateerd aan het aantal oplaadbeurten. Je kunt een aantal slimme trucjes uitvoeren om minder snel je telefoon te moeten opladen.

 • Schakel niet gebruikte apps uit, deze gebruiken anders voor niets batterijcapaciteit.
 • Pas de helderheid van het scherm aan om batterijcapaciteit te besparen.
 • Schakel Bluetooth uit als je geen verbinding met Bluetooth-apparaten wilt maken.
 • Als je geen wifi-verbinding nodig hebt, schakel je deze tijdelijk uit om energie te besparen.
 • Zet de functie push-notificaties uit; dit is een energieslurper.
 • Voorkom dat je refurbished iPhone veelbezochte locaties vastlegt. Zet ꞌdeel mijn locatie uitꞌ.
 • Stel een automatische stand-by stand (sluimerstand) in als je het toestel even niet gebruikt.

3. Voer regelmatig updates uit

Apple biedt tot zes jaar softwareondersteuning aan iPhones als de hardware voldoende krachtig is. Dat is veel langer dan bij een Android-toestel. Dat betekent dat je een refurbished iPhone van IT Stunter – die meestal zo goed als nieuw oogt – nog lange tijd van de laatste updates kunt voorzien. 

Zorg ervoor dat je de nieuwste software op je smartphone hebt geïnstalleerd. Dan ben je er zeker van dat de levensduur van je batterij geoptimaliseerd is. Bovendien levert je gereviseerde iPhone hierdoor betere prestaties en je voorkomt tijdig beveiligingsproblemen. Controleer regelmatig of er updates beschikbaar zijn en installeer deze direct als ze beschikbaar zijn.

4. Zorg voor voldoende opslagruimte

Als je een refurbished iPhone uitzoekt, is het verstandig om voldoende opslagcapaciteit te kiezen voor je bestanden. Een opslag van 32 GB of 64 GB is voldoende voor basisgebruik, waar 128 GB volstaat voor de gemiddelde gebruiker. Wil je veel foto’s, video’s en muziek opslaan op je smartphone? Dan is 256 GB een slimme keuze.

Bedenk dat een iPhone met een (over)volle opslag trager werkt, slechter presteert en op een gegeven moment kan crashen. Zorg daarom voor voldoende opslagruimte. Als de capaciteit van je gereviseerde toestel ontoereikend is, kun je je bestanden ook op een extern opslagapparaat wegzetten.

5. Wees zuinig op je refurbished iPhone

Een refurbished iPhone gaat langer mee als je er veilig, verantwoord en voorzichtig mee omgaat. Gebruik een beschermhoesje en/of een displaybeschermer tegen vocht, stof, stoten, krassen en vallen. Maak je toestel regelmatig schoon met een doekje en voorkom dat de contactpunten voor kabels verstopt raken. Let er ook op hoe je je smartphone opbergt. Als je je iPhone in de achterzak van je broek stopt, loop je het risico dat deze eruit valt of in de wc belandt. Bovendien kan het toestel in je achterzak kromtrekken.v

Met deze 5 tips kun je je refurbished iPhone langer laten meegaan. Ze zijn alle redelijk eenvoudig toe te passen en ze werken ook op een iPad. Houd je smartphone zo lang mogelijk in topconditie, zodat je nog jarenlang met veel plezier van je gereviseerde IPhone kunt genieten.